0 0
Read Time:۱۵ Minute, 45 Second

سید محمد موسوی – سردبیر جام ورزش – در روزهای اخیر اختلافات بین فدارسیون کشتی و مربیان تیم ملی کشتی با رئیس هیات کشتی استان کرمانشاه بالا گرفته است و هر روز که می گذرد نفرات جدیدتری به این دعوا کشیده می شوند ، این اختلافات تا جایی شدت گرفته است که حتی در آن رسم استاد شاگردی بین محبی و علیرضا دبیر زیر گذاشته شده است و رئیس فدراسیون کشتی با همان الفاظ معروف و به نوعی کوچه بازاری خود با انتقاد شدید از هیات کشتی استان کرمانشاه این هیات را ناکارآمد توصیف کرده است .
اما اظهارات دبیر و عوامل زیر مجموعه اش توسط هیات کشتی استان کرمانشاه بی جواب نمانده است و در تازه ترین اظهار نظر محمد حسین محبی با دفاع از برادر بزرگترش خطاب به فدراسیون کشتی گفته است که ««فدراسیون چه کاره است که داش هما را برکنار کند » ، اما ماجرا به همینجا ختم نشد و علیرضا دبیر در یک برنامه تلویزیونی ، مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه را نیز زیر سوال برده است بخشی از ضعف های اذعان شده هیات کشتی استان کرمانشاه را به اداره کل ورزش و جوانان نسبت داده است که در واقع نشان از یک بازی جدید است که توسط افراد خارج از دایره ورزش آن را از مدت ها پیش آغاز نموده اند
اظهاراتی که با واکاوی دقیقتر آن می توان فهمید که دستانی در پشت پرده در کار است که به این اختلافات بیشتر دامن بزند و در واقع هدف اصلی آن نه دلسوزی برای کشتی که خود فدراسیون زیر مجموعه آن باعث افت آن در سطح ملی شده است و در واقع جابجایی مدیر کل یک اداره زیربط است که حاضر نشده است وارد بازیهای سیاسی و انتخاباتی یک کاندیدای نام آشنای مجلس شود که همواره با با دخالت در عزل و نصب ها به نبال یارگیری و ورود افراد همفکر با خود به مجموعه های مدیریتی استان است تا در انتخابات پیش رو آرای ططیف های مختلف را به سمت خود بکشاند
دخالت های غیر دلسوزانه که بارها با انتقاد رسانه ها و حتی استاندار کرمانشاه روبرو شده است ، امام گویا این نماینده مجلس که در گزارشات بعدی حتما به نام او اشاره خواهیم کرد به هر قیمتی و حتی به چالش کشیدن بزرگان ورزش این استان سیعی در رسیئن به اهداف خود دارد

در ادامه به بررسی اظهار نظرهای رئیس فدراسیون کشتی ، محمد حسین محبی و منوچهر حاتمی مدیر کل ورزش و جوانان می پردازیم که مخاطبان عزیز بیشتر با این اظهار نظرها آشنا شوند

رییس فدراسیون کشتی : با انتقاد شدید از عملکرد مدیرکل ورزش وظیفه دارد که پاسخگوی مردم و جامعه کشتی درباره شرایط کشتی این استان باشد.

به گزارش ایسنا، علیرضا دبیر با انتقاد شدید از عملکرد مدیرکل ورزش و جوانان کرمانشاه و بی توجهی او به وضعیت کشتی این استان، گفت: باید قبول کنیم کشتی کرمانشاه در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته افت داشته است. یک روزی اشتباه نکنم آقای درویشی بود ۱۴ سال پیش به مراسم تجلیل از قهرمانانشان رفتم. آقای یزدانی بود، آقای طلوعی بود. خیلی ها بودند ، من گفتم با این حرکتی که کشتی کرمانشاه دارد افت می کند که از دست من ناراحت شدند. من بعد از المپیک ۲۰۰۸ وقتی ورزش و کشتی چین را دیدم گفتم اقتصاد چین در حال رشد است کشتی چین قوی می شود. یا کشتی هند را گفتم. شک‌ نکنید کشتی هند ۲۰۳۰ رقیب ما و آمریکاست.
وی افزود: اینکه بگوییم فقط هیات کشتی کرمانشاه برای این وضعیت مقصر است نه اما حتما بیشترین سهم را دارد. خود استان هم باید تصمیم بگیرد. یا صدا و سیمای کرمانشاه هم باید مثل مازندران و استان های دیگر یک برنامه تخصصی کشتی داشته باشد.
رییس فدراسیون کشتی که در شبکه استانی زاگرس صحبت می کرد، خاطرنشان کرد: من بیشتر از همه اداره کل ورزش کرمانشاه را مقصر می دانم. مدیر کل و اداره کل ورزش کامل خودش را عقب کشیده است، حالا یا می ترسد یا دلیل دیگری دارد که کامل عقب کشیده است. من هیچ اختیاری ندارم. من رییس فدراسیون هیچ کاری نمی توانم در استان بکنم. مدیرکل فرار کرده است. او را روی خط بیاورید.
رییس فدراسیون کشتی ادامه داد: آقای حاتمی برادر عزیز ماست اما من یک بار از او خواهش کردم، سوالی کردم رفته بود چیز دیگری به بقیه گفته بود. به او گفتم نظرت را درباره عملکرد هیات کرمانشاه به من بده. او رفته بود گفته بود فلانی می خواهد شما را بردارد. بعد از آن دو سه بار با من تماس گرفت که جواب تلفنش را هم ندادم چون من یک چیزی گفته بودم او رفته بود چیز دیگری گفته بود. روزی ۲۰ نفر از کرمانشاه به من پیام می دهند، تعریف می کنند نقد می کنند آقای مدیرکل باید جلسه بگذارد پیگیری کند به من گزارش بدهد. من که آنجا واقعا ابزاری ندارم بخواهم تصمیمی بگیرم. من کاری نمی توانم آنجا بکنم.
دبیر ادامه داد: احترام به برادران محبی بر همه ما واجب است، حسین آقای عزیز، حسن آقا احترامشان واجب است اما مدیرکل و استاندار باید ورود کنند ببینند چرا کشتی کرمانشاه به اینجا رسیده است. من ۴ سال پیش درباره کشتی مازندران حرفی زدم سر من ریختند نقد کردند اما ببینید الان کشتی نونهالان و نوجوانان مازندران عقب رفته است و حرف من شد. من یک کوچولو در این موضوع کارشناسم. من هم کشتی گرفته ام هم کار مدیریتی می کنم، اطلاعات دارم.
من در کرمانشاه یک رفیق ندارم که، صد تا رفیق دارم که از جاهای مختلف به من اطلاعات می دهند. شما شک نکنید کشتی تهران حتما تا یکی دو سال بعد بالا می آید، چون ما با شهرداری نشستیم یکسری باشگاه ها داده است. خیلی از باشگاه هایی که بسته بود باز شده است. کشتی گیران تهران را از ۲۰۰۰ نفر به ۲۱ هزار نفر رساندیم. ما باید ببینیم در کرمانشاه این اتفاق افتاد یا نه؟ چند تا باشگاه توانستیم باز کنیم؟ چقدر کلاس برای مربیان گذاشتیم؟ چقدر مربی آمدند؟ باید جذب کنیم. من دیشب نزدیک ۳ ساعت منزل آقای برزگر بودم. محبت دارند اما من از تجربه آقای برزگر استفاده می کنم. این وظیفه اداره کل است که بنشیند و کار را درست کند.
وی تصریح کرد: من در برنامه ای درباره فلسطین بودم. حرفی زدم که واقعا مدیریتی بود. در همه حوزه ها درباره نظام گفتم. آنجا گفتم جمهوری اسلامی باید درباره یکسری مدیران تصمیم بگیرد و رودربایستی نکند. اینجا هم من نمی خواهم بگویم چه کسی بد کارکرده یا خوب کار کرده است. بررسی کنید. الان مدیرکل در برنامه شما کجاست؟ معاون ورزش قهرمانی او بیاید صحبت کند با امار و ارقام به مردم گزارش بدهد. کرمانشاه جزو ۴ استان برتر کشتی ایران است. همه می دانند چقدر بچه های کرمانشاه را دوست دارم. خود حسن آقای محبی مربی من بوده، حسین آقا استاد من بوده. هنوز هم آن ها را ببینم جلوی آن ها خبردار می ایستم و تا کمر هم خم می شوم اما این یک بحث مدیریتی است.
رییس فدراسیون کشتی، در پاسخ به این سوال که یک مدیر چند سال باید کار کند تا ثمره تلاش او دیده شود و اینکه آیا ۱۲ سال مدیریت رییس هیات کشتی کرمانشاه کافی نبوده است، گفت: قانون خیلی قشنگ گفته است رییس جمهور ۴ سال فرصت دارد می تواند برای ۴ سال دیگر هم بماند. یک مدیر اگر مدیر باشد بعد ۲ سال کارهایش را می بینند. یکسری اهداف کوتاه، میان و بلند مدت دارد. برای طلای المپیک که بالاتر از آن نداریم بین ۸ تا ۱۰ سال فرصت کافی است. روزی که ما کشتی را تحویل گرفتیم کل جامعه کشتی ما ۳۰ هزار نفر بوده است. در پایان ۴ سال به ۴۰۰ هزار نفر رساندیم. هدفمان این است در پایان ۴ سال دوم به بالای یک میلیون نفر برسانیم.

دارنده مدال های طلای جهان و المپیک، ادامه داد: الان کرمانشاه باید بگوید کجای کار است؟ چند تا باشگاه اضافه کرده است؟ ارتباط کشتی کرمانشاه با استانداری، سپاه، شهرداری، اداره کل ورزش، برنامه و بودجه و سایر ادارات به چه صورتی است؟ من هفته پیش کرمان رفتم که در کشتی با کرمانشاه قابل قیاس نیست. رفتیم از شهردار آنجا یک سالن بزرگ‌ و ۳ تا زمین گرفتیم. با یک کارخانه صحبت کردیم. من می روم جوش می دهم قرارداد می بندم اما هیات ما باید پیگیری کند. در جمهوری اسلامی دستور گرفتن مهم نیست، پیگیری مهم است.
رییس فدراسیون کشتی افزود: من چند بار خواهش کردم برای هیات کرمانشاه یکسری جوان بیاورید فعال کنید با انگیزه کار کنید. مربیان جوان را بیاورید. من کشتی کرمانشاه را خیلی دوست دارم. من سال ۷۱ که کرمانشاه کشتی گرفتم تا الان از آنجا خاطره دارم. عاشق کشتی و بچه های کرمانشاه هستم و جاهایی هم غصه می خورم.
رییس فدراسیون کشتی در واکنش به صحبت های مجری برنامه که گفت ما از مدیرکل ورزش کرمانشاه خواستیم و امیدواریم پاسخگو باشد، خاطرنشان کرد: مدیر کل وظیفه دارد پاسخگو باشد. همه رابطه من را با نظام می دانند اما وظیفه همه مدیران در جمهوری اسلامی این است که پاسخگو باشند. منی که می آیم در نظام جمهوری اسلامی پست می گیرم وظیفه دارم به مردم جواب بدهم. یعنی چه امیداوریم بیاید؟ باید بیایند مسئولان جواب بدهند. این حرف ها چیه؟ مردم به من و امثال من رای می دهند، باید به آن ها جواب بدهیم. وظیفه ما کار کردن است و باید پاسخگو باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا به کرمان رفته اما به کرمانشاه نمی آید، گفت: من سال گذشته کرمانشاه آمدم. یکسری قول ها داده شد اما چه کسی پیگیری کرد؟ می بینم انجام نمی دهند. هیات ما باید پیگیری کند. وقتی کاری را پیگیری می‌کنیم با یک نه که نباید خسته شویم.

اظهارات علیرضا دبیر در حالی مطرح می شود که در واقع این فدراسیون در سال های گذشته بسیاری از میزبانی های مهم همچون جام تختی را که انگیزه مضاعفی به کشتی گیران و جوانان کرمانشاهی می داد را از کرمانشاه گرفته است و به استان های دیگر داده است ، و اعتبارات فدراسیون که به هیاتها تعلق می گیرد را باید دید چگونه تقسیم کرده است و آیا به استان کرمانشاه نیز ماند دیگر استان ها توچه کرده است یا خیر ؟ فدراسیون کشتی چه امکانات و اعتباراتی را به کشتی گیران کرمانشاهی داده است که بتواند انگیزه آنها را بالا ببرد ؟ سوالاتی که متاسفانه مجری برنامه شبکه زاگرس از پرسیدن آنها از رئیس فدراسیون همیسه مدعی کشی ، مطالبه نکرد .

محمدحسن محبی: فدراسیون کشتی چه کاره است که «داش حسین» را عوض کند؟
سرمربی اسبق تیم ملی کشتی آزاد، با دفاع از عملکرد برادرش در راس هیات کشتی کرمانشاه، گفت: منتقدان با کدام کارنامه دست به انتقاد از ما می‌زنند؟
محمدحسن محبی در گفتگو با ایسنا، درباره انتقادات اهالی کشتی کرمانشاه از عملکرد هیات کشتی این استان و ادامه نتایج ضعیف کشتی‌گیران کرمانشاه، اظهار کرد: آدم‌هایی که این حرف‌ها را زدند خودشان هیچی در کشتی نبودند. چه افتخاری برای کشتی آوردند که حالا مدعی شده اند؟ مقصر ما نیستیم که کشتی کرمانشاه ضعیف شده است. مگر من و داش حسین(محمد حسین محبی رییس هیات کشتی کرمانشاه) می‌توانیم برویم روی تشک و دست و پای حریفانشان را بگیریم تا این‌ها برنده شوند؟ زمانی که ما کشتی می‌گرفتیم اصلا کسی به ما توجه نمی‌کرد، فقط خودمان می‌خواستیم که نتیجه بگیریم. تلاش می‌کردیم و زحمت می‌کشیدیم اما الان خود کشتی گیر انگیزه ندارد و خارج از فضای کشتی و ورزش با هزار جور مشکلات و گرفتاری مالی و غیره دست و پنجه نرم می‌کند. خب در این شرایط چطور می‌خواهد همه فکر و تمرکزش روی کشتی باشد؟
سرمربی اسبق تیم ملی کشتی آزاد، با دفاع از عملکرد برادر خود به عنوان رییس هیات کشتی کرمانشاه، گفت: به والله زمان ما خبری از این امکانات نبود. این امکانات رویای ما در کشتی هم نبود. الان به ورزشکار می‌رسند و پاداش می‌دهند. کی به ما از این پاداش ها می‌دادند؟ من بازی‌های آسیایی هند می‌خواستم بروم،آقای غفوری گفت اگر طلا بگیرید ۵۰ هزار تومان پاداش می‌دهیم، به او گفتم من دو برابرش را به می‌دهم اگر طلا بگیرم. به من ۲ سکه طلا دادند، اینطور با قهرمانان برخورد می‌کردند.
وی با برشمردن مشکلات مردم کرمانشاه همچون فقر، بیکاری، اعتیاد، طلاق و مسکن، گفت: ما به عنوان افرادی که مردم کرمانشاه لطف زیادی به ما دارند واقعا از این مشکلاتی که مردممان دارند در رنجیم. قطعا در چنین اوضاعی ورزش نیز متاثر خواهد شد.

دارنده مدال های برنز جهان، طلای بازی‌های آسیایی و ۵ طلای آسیا با بیان اینکه کشتی کرمانشاه در گذشته هیچگاه قابل قیاس با کشتی مازندران نبوده است، خاطرنشان کرد: ما همیشه تک مدال‌هایی داشته‌ایم. با همین مدیریت بود که یدالله محبی در آسیا به چند مدال رسید یا کشتی گیران دیگر به تیم‌های ملی رفتند. بعید می‌دانم کشتی ما در حد خیلی بالا بوده باشد. البته فریدون قنبری را هم داشته‌ایم و نمی‌خواهم بگویم اصلا چنین مدال‌هایی بدست نیامده است.
وی ادامه داد: اگر این مربیانی که انتقاد می‌کنند و مشخص نیست در کدام میادین جهانی مدال گرفته‌اند و چه کارنامه‌ای دارند، اگر خیلی کار بلد هستند خب به کرمانشاه بیایند و کار را در دست بگیرند.من و داش حسین که نمی‌توانیم با بچه ها کار کنیم. ما مربیانی داریم که در حال کار هستند و هر کس کار خودش را می‌کند. این خود بچه‌های کشتی‌گیر هستند که انگیزه لازم را ندارند. مگر زمان ما چه می‌دادند؟ این ها خودشان باید بخواهند که قهرمان شوند. مگر کشتی ما در حد مازندران بوده که حالا مدعی این هستیم که سقوط کرده است؟ همین آقایان منتقد چه عناوینی در کشتی داشته اند؟ همین منتقدین اصلا جرات می‌کنند بیایند اینجا کار کنند؟ حرف زدن خیلی راحت است باید در عمل نشان بدهی چه کاره‌ای.
محبی درباره درخواست منتقدان از رییس فدراسیون کشتی برای تغییر رییس هیات کشتی کرمانشاه، گفت: چرا عوض کنند؟ مگر مملکت مال این‌هاست؟ مگر رییس فدراسیون رییس هیات را گذاشته که بخواهد او را عوض کند. فدراسیون کشتی چه کاره است که داش حسین را عوض کند؟ هیات کشتی مجمع دارد و آن‌ها او را انتخاب کرده‌اند. در گذشته کسی اینجا جرات نمی‌کرد بچه‌اش را به باشگاه کشتی بفرستد. مگر این ها از من و داش حسین بیشتر کشتی را می‌شناسند؟ اگر مدعی هستند که می‌توانند خب بیایند و تیم را قهرمان کنند. من کرمانشاه را با دنیا عوض نمی کنم. ۲۰ سالم بود پیشنهاد شد به آمریکا بروم. ما حتما تعصب روی کرمانشاه داریم که نرفتیم. همه مسئولان استانی باید کمک کنند که کشتی بالا بیاید. کشتی‌گیری که با مشکلات زیادی دست به گریبان است چطور می‌تواند تمرکز کند. کسی که بیکار است چطور می‌خواهد دل به تمرین بدهد؟ استاندار و شهردار باید جلو بیایند و مشکل اشتغال کشتی‌گیران را حل کنند.
وی در پایان گفت: ما در زمان کشتی خواستیم و مدال گرفتیم. این بچه‌ها هم باید خودشان اول بخواهند تا موفق شوند. خود کشتی‌گیران ما کوتاهی می‌کنند که حالا این افراد یقه ما را می‌گیرند و انتقاد می‌کنند.

اما همانگونه که در ابتدای گزارش به آن پرداختیم گویی فدراسیون کشتی مسائل غیر از کشتی و مسائل فنی را دست مایه انتقادات خود قرار داده است و بنظر می رسد دست همان نماینده ای در کار باشد که چندی پیش نیز در زمانی که ورزشکاران و جوانان کرمانشاهی در فقر و نا امیدی مطلق بسر می بردند و در نهایت منجر به خودکشی یکی از قهرمانان بوکس استان شد . در تهران و در کنار همین علیرضا دبیر اموال بیت المال را به بهانه تجلیل از مدال آوران کشتی بین کشتی گیران دیگر استان ها تقسیم می کرد و برای از بین رفتن جان و آینده جوانان استان خود هیچگونه اظهار نظری نکرد .

مدیرکل ورزش و جوانان استان:
چیزی برای کشتی کرمانشاه کم نگذاشته‌ایم

انتقادات رئیس فدراسیون به مدیر کل ورزش و جوانان باعث شد تا منوچهر حاتمی در گفتگو با ایسنا به دفاع از عملکرد خود در خصوص هیات کشتی بپردازد و همچنین جابجایی برادران محبی را از هیات کشتی لطمه بزرگ به کشتی استان کرمانشاه ارزیابی کرد
مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه گفت: طی یکسال گذشته بیش از هر دوره دیگری از نظر مالی و فکری از کشتی کرمانشاه حمایت کرده‌ایم.
منوچهر حاتمی در واکنش به سخنان اخیر رئیس فدراسیون کشتی که خواستار پاسخگویی اداره کل ورزش و جوانان کرمانشاه نسبت به وضعیت کشتی این استان شده بود، اظهارکرد: طی حدود یکسالی که در مدیریت ورزش استان قرار گرفته‌ام، یکی از رشته‌هایی که آن را مورد توجه قرار داده‌ام، کشتی بوده است.
وی افزود: در این دوره بیش از دوره های قبل هم از نظر مالی و هم از نظر فکری از هیات کشتی حمایت کردیم. فقط چهار مرتبه به هیات رفته‌ام و با رئیس و مسئولین هیات جلسه گذاشته و راهکارهای رشد کشتی استان را بررسی کرده‌ایم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان با بیان اینکه عملکرد هیات کشتی کرمانشاه رو به رشد است، گفت: کار کردن در رشته‌ای مانند کشتی بسیار سخت است، چرا که رشته‌ای ملی است و هم مردم و هم مسئولین از آن انتظار دارند، با این وجود هیات کشتی کرمانشاه دارد کار می کند.
وی خاطرنشان کرد: هم من و هم مسئولین هیات کشتی کرمانشاه علاقمند هستیم این رشته رشد کند و برای تحقق این هدف هم برنامه‌ریزی می کنیم، اما خود کشتی گیران هم باید بخواهند که متاسفانه چندان با انگیزه نیستند.

حاتمی تاکید کرد: تمام بسترها و زمینه های لازم را برای رشد کشتی کرمانشاه فراهم کرده ایم. امکانات، تجهیزات و سالن های خوبی در اختیار هیات قرار دارد، اما وقتی خود کشتی گیران تن به کشتی نمی دهند، ما چکار می توانیم بکنیم.
وی ادامه داد: برای اینکه به رشد کشتی کرمانشاه کمکی کرده باشیم، درحال رایزنی هستیم تا باشگاه ناجا را به استان خودمان منتقل کنیم و در رقابت های لیگ تیم‌داری کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان خاطرنشان کرد: از طرفی در حال طرح ریزی برنامه‌ای هستیم تا بتوانیم از طریق رسانه ملی برای نخبه یابی در کشتی مسابقات تلویزیونی اجرا کنیم.
وی در پاسخ به اینکه راهکار خروج وضعیت کشتی کرمانشاه از شرایط کنونی چیست، گفت: اگر می خواهیم کشتی کرمانشاه دوباره سرپا بگیرد و جایگاهی بهتر از جایگاه فعلی داشته باشد، همه از استانداری و شهرداری گرفته تا خود فدراسیون و هیات باید کمک کنند. ما هم پای کار هستیم.
حاتمی ادامه داد: مردم کرمانشاه به کشتی علاقمندند و سابقا که مسابقات جام تختی و یا جام جهانی در کرمانشاه برگزار می‌شد، این را در عمل نشان داده اند، بنابراین باید همه به رشد این رشته کمک کنیم.
وی در خصوص صحبت های مطرح شده از سوی برخی منتقدان مبنی بر لزوم جابجایی در مدیریت کشتی کرمانشاه نیز گفت: حذف برادران محبی از کشتی کرمانشاه به رشد بیشتر این رشته کمک نمی کند و فقط تنش‌ها را بیشتر خواهد کرد.

با توجه به صحبت های که در این گزارش از سوی رئیس فدراسیون ، نایب رئیس هیات کشتی و مدیرکل ورزش و جوانان بیان شد ، باید دید این حاشیه سازی در نهایت به کجا ختم خواهد شد و نماینده پشت پرده به اهداف خود خواهد رسید یا خیر

About Post Author

محمد موسوی

خبرنگار و روزنامه نگار ، ورزشی ، اجتماعی و سیاسی سردبیر جام ورزش - خبرنگار خبرگزاری ایلنا - دبیر سرویس ورزش هفته نامه بیستون و بیستون ورزشی - خبرنگار روزنامه و خبرگزاری های محلی و سراسری - خبرنگار مستقل عضو رسمی اتحادیه جهانی ورزشی نویسان عضو رسمی انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران عضو اتحادیه روزنامه نگاران ایران عضو خانه مطبوعات استان کرمانشاه عضو صندوق اعتباری هنر عضو سامانه مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد مترجم و طراح گرافیک دارای مدرک تحصیلی : کارشناسی زبان انگلیسی و کارشناسی ارشد علوم ارتباطات
Happy
Happy
۱۰۰ %
Sad
Sad
۰ %
Excited
Excited
۰ %
Sleepy
Sleepy
۰ %
Angry
Angry
۰ %
Surprise
Surprise
۰ %