برای پدر علم ورزش کرمانشاه، دکتر «جواد کریمی
مصاحبه خبرنگار پایگاه خبری جام ورزش با پدر علم ورزش کرمانشاه
جام ورزش / مریم قوی : دکتر جواد کریمی قدی بلند و چهارشانه ، با چهره ای آرام و دلنشین داشت ، خضوع و مهربانی اولین درسی بود که می شد از او یاد گرفت. یادم می آید زمانی که تصمیم گرفتم با این مرد بزرگ، مصاحبه کنم و این تصمیم را با استاد درمیان گذاشتم چقدر از من استقبال کرد و با آغوشی باز و مهربان پذیرایمان شد و در فضایی بسیار گرم و دلنشین از خاطرات و روزهای ارزشمند زندگی پربارش برایمان گفت ، دکتر جواد کریمی، در اسفندماه سال ۱۳۱۶ در محله چهارراه اجاق، کوچه «حاج دلال باشی» در کرمانشاه به دنیا آمد.
وی کودکی را با علاقه به موسیقی آغاز کرد و از همان دوران به موسیقی سنتی فاخر که با شعر همراه بود گوش می سپارد تا جایی که به یدی قدرتمند در هنر آواز دست یافت و از مفاخر موسیقی کشور شد.
این مرد بزرگ، دوران تحصیل ابتدایی و راهنمایی را در کرمانشاه گذراند و برای ۲ سال به تهران رفت و ۲ سال از دوران دبیرستان را در آنجا خواند و در نهایت دیپلمش را در دبیرستان رازی کرمانشاه گرفت. علاوه بر موسیقی، ورزش هم یکی از علاقه مندی های استاد، بود؛ او والیبال بازی می کرد و کاپیتان تیم والیبال دبیرستان رازی بود و علاوه بر آن کشتی هم می گرفت.
مرحوم کریمی : به واسطۀ علاقه اش به ورزش به تهران رفت و در رشتۀ تربیت بدنی مشغول به تحصیل شد. این مرد نیک نام، از اولین دانش آموختگان کشور در رشته تربیت بدنی بود و اساتید برجسته ای در این رشته به جامعه علمی کشور تحویل داد و علاوه بر آن نقش بسیار بسزایی در پیشرفت و پیشبرد ورزش کشور داشت تا جایی که در سال ۹۳ در همایش فرهنگ و هنر، اداره ورزش و جوانان استان به مناسبت چهل و هفتمین سالروز درگذشت جهان پهلوان تختی، تندیس جوانمردی را به این استاد گرانمایه تقدیم کرد.
او پس از پایان دورۀ کارشناسی در قصرشیرین سربازمعلم شد و در دوران خدمتش در این شهر خدمات ارزنده ای انجام داد که از آنها می توان به پهن کردن اولین تشک کشتی، ساخت اولین زمین های والیبال و بسکتبال و ترویج ورزش دوومیدانی و برگزاری مسابقات دو شهری برای دختران، در شهر قصرشیرین اشاره کرد. علم و دانش و خدمات ارزندۀ این مرد بزرگوار در شهر قصرشیرین آنقدر زیاد بود که به درخواست اعضای شورای شهر این منطقه، سکان شهرداری قصرشیرین را به عهده گرفت و برای مدتی شهردار قصرشیرین شد اما پس از مدتی به ناچار و دلزده از این پست استعفا داد. او پس از استعفا از شهرداری قصرشیرین، طی یک فراخوان به دانشگاه اصفهان رفت و در آن شهر استاد دانشگاه شد. استاد جواد کریمی پس از مدتی تدریس در دانشگاه اصفهان با سودای کسب علم بیشتر و گرفتن مدرک فوق لیسانس، به آمریکا عزیمت کرد و تا مقطع دکترا در دانشگاه «پیتسبرگ» در ایالت پنسیلوانیا به کسب علم و دانش مشغول شد.
وی پس از پایان تحصیلاتش در آمریکا با عشق و علاقه به ایران بازگشت و کتاب «تاریخ تربیت بدنی جهان» را نوشت؛ کتابی که هنوز به عنوان کتاب درسی در دانشگاه ها تدریس می شود.
استاد کریمی در اصفهان ماند و رشتۀ تربیت بدنی را هم در دانشگاه اصفهان و هم در دانشگاه آزاد این شهر تاسیس کرد. برای اولین بار در ایران، دستگاه های چند کارۀ ورزشی را از ژاپن وارد کرد.
در سال ۱۳۷۲ بود که به عنوان مربی همراه تیم کشتی اصفهان به کرمانشاه آمد و به طور اتفاقی با رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه، ملاقات کرد و با دعوت و درخواست او به زادگاه خود برگشت و در سال ۱۳۷۳ رشتۀ تربیت بدنی را در دانشگاه رازی کرمانشاه، دایر کرد و در نهایت پس از مدتی گروه تربیت بدنی و سپس دانشکدۀ تربیت بدنی کرمانشاه به همت این مرد بزرگ تاسیس شد.
استاد کریمی پس از سال ها تدریس در دانشکد و تربیت هزاران دانشجو، خود را بازنشسته کرد. او پس از بازنشستگی از ورزش جدا نشد و سال ها ریاست هیئت ژیمناستیک استان را برعهده داشت و در این سمت نیز خدمات ارزنده ای انجام داد.
این پیشکسوت ارزنده کرمانشاهی در بخش بانوان نیز تلاش های فراوانی کرد تا جایی که در سال ۱۳۷۴ به کمک خانم داوودیان، مجتمع ورزشی کوثر را به اختصاص بانوان درآورد.
استاد بزرگ دکتر «جواد کریمی» پس از سال ها تلاش در راستای اعتلای ورزش در ایران و بخصوص در استان کرمانشاه سرانجام در دوم اریبهشت ماه سال ۱۴۰۱ هجری-شمسی دعوت حق را لبیک گفت و به سوی حق شتافت. روحش شاد و یادش گرامی باد.
مدیر مسئول: مهدی حشمتی
نگارنده : مریم قوی
Average Rating