0 0
Read Time:۳ Minute, 40 Second

سایه روشن‌هایی از جام جهان پهلوان
نکاتی از برگزاری جام تختی

به گزارش خبرنگار جام ورزش

یک؛ امسال کرمانشاه برای چهارمین بار میزبان جام تختی بود. با این میزبانی، کرمانشاه بعد از تهران، رکورد دار میزبانی این مسابقات است. هواداران کرمانشاهی در این دوره هم سنگ تمام گذاشتند و توانستند خاطره‌ی خوبی را از‌کرمانشاه در ذهن کشتی‌گیران و مهمانان ثبت کنند. مسابقات امسال یادواره‌ی شهید سلیمانی بود و حال و‌هوای خاصی داشت.

دو؛ هرچقدر که شور و اشتیاق تماشاچیان زیاد بود، به همان اندازه کیفیت مسابقات پایین بود. امسال به دلایلی همچون تداخل برنامه مسابقات با تعطیلات سال نوی میلادی و…، کشتی گیران خارجی‌ چندانی در مسابقات شرکت نکردند و در میان کشتی گیرانی که آمده بودند هم تک و توک نفرات با کیفیتی پیدا می‌شدند.
در بین نفرات داخلی هم در بعضی‌ اوزان تک ستاره‌هایی حضور داشتند. اوج حساسیت کشتی‌ها در وزن ۱۲۵ کیلوگرم بود که تمامی مدعیان این وزن در مسابقات حضور داشتند و‌مثلث پرویز هادی، یداله محبی و‌ امین طاهری شور خاصی را در این وزن ایجاد کرده بود و هادی باتحربه توانست با غلبه بر دو مدعی اصلی این وزن راه خود برای دوبنده تیم ملی در المپیک را هموار کند.

سه؛ سالن امام خمینی همیشه خاطراتی ناب از کشتی را در دل خود ثبت کرده. خاطراتی توام با اشک و لبخند که باعث شده نام این سالن در ذهن کشتی‌دوستان به یادگار ثبت شود. سال ۸۷ در جریان برگزاری بیست و‌هشتمین دوره مسابقات جام تختی، علیرضا حیدری قهرمان پرآوازه کشورمان در میانه‌ی مبارزه با جعفر دلیری ناگهان چهار گوشه‌ی تشک را بوسید و برای همیشه با محبوب خودش خداحافظی کرد. آن روز حیدری با چشمانی اشک‌بار بر شانه‌های جعفر دلیری از کشتی خداحافظی کرد و امسال بعد از یک دهه، دو کشتی‌گیر پر افتخار دیگر‌ از دنیای قهرمانی خداحافظی کردند. ابتدا رضا افضلی پس از شکست در برابر محمد نخودی جوان چهار گوشه تشک را بوسید و در میان اشک و تشویق هواداران با کشتی وداع کرد و بعد از آن عزت اله اکبری، عنوان دار جهان و آسیا در میان تشویق کرمانشاهی‌های کشتی دوست.

چهار: معمولا سال‌های قبل یکی از مسئولان فدراسیون، یا رییس یا نایب رییس، در سالن مسابقات حضور پیدا می‌کردند و مسابقات را کامل زیر نظر می‌گرفتند. امسال اما علیرضا دبیر تا روز آخر در سالن دیده نشد و روز‌آخر تنها برای چند ساعت به سالن مسابقات آمد. در حالی که این مسابقات یکی از مهم‌ترین تورنمنت های کشتی کشورمان است و لازم است تا یکی از مسئولان ارشد فدراسیون در سالن حضور داشته باشد و چند و چون برگزاری رقابت‌ها را زیر ذره بین خود بررسی کند. اینکه چرا دبیر تا روز آخر به سالن نیامد را نمی‌دانیم اما این را می‌دانیم که جام تختی آبروی کشتی ایران است و مسئولان باید از نزدیک آن را مدیریت کنند.

پنج؛ جام تختی امسال، تجربه‌ی خوبی شد برای روسای فدراسیون کشتی تا سال‌های بعد مسابقات را بهتر اجرا کنند. امسال نمودار کیفیت مسابقات در سطح پایینی قرار داشت و انتظار می‌رود فدراسیون کشتی با جذب اسپانسر برای دوره‌های بعدی و تعیین جوایز دلاری مناسب، همچنین حضور کشتی گیران مدعی داخلی، حساسیت را به این مسابقات برگرداند. حیف است که به دلیل نبود کشتی گیران با کیفیت، تلاش های شبانه روزی متولیان برگزاری مسابقات در کرمانشاه شامل اداره ورزش و‌جوانان، هیئت کشتی و مسئولان برگزاری به سایه برود و دیده نشود.

شش؛ کرمانشاه همیشه سربلند میزبانی از مسابقات کشتی بوده. کما اینکه چهار دوره میزبانی جام تختی، یک دوره جام جهانی و چندین دوره مسابقات مختلف کشوری، این سخن را تایید می‌کند. در این بین الحق والانصاف نباید نقش تماشاگران کرمانشاهی را نادیده گرفت. عاشقانی که کشتی در رگ و ریشه‌شان است و وقتی نام این ورزش به میان می‌آید همه جوره سنگ تمام می‌گذارند. هرچند امسال عوامل مختلفی باعث انتظار طولانی آن‌ها پشت درهای سالن شد و به دلیل عزای عمومی هم اجازه حمل طبل و شیپور و… را نداشتند اما باز هم شور خاصی به مسابقات دادند تا جایی که پرویز هادی قهرمان جهان گفت لذت کشتی گرفتن در کرمانشاه از تبریز زادگاهم بیشتر است. امیدواریم قدر این عاشقان دانسته و در دوره‌های بعدی تمهیداتی اندیشیده شود که تماشاگران به راحتی و بی‌دردسر وارد سالن شوند و به تماشای مسابقات بپردازند.

خبرنگار : امیر رضا احمدی

Happy
Happy
۰ %
Sad
Sad
۰ %
Excited
Excited
۰ %
Sleepy
Sleepy
۰ %
Angry
Angry
۰ %
Surprise
Surprise
۰ %