0 0
Read Time:۴ Minute, 58 Second

نازنین نوری – جام ورزش – نگاهی انتقادی و گذرا به پروسه گزینش و انتخاب مدیران فدراسیون های ورزشی در سالهای متمادی اخیر بیان گر این مهم است که حوزه ورزش عموماً مبدل به حیات خلوت سیاسیونی می گردد که یا از کاروان دولت ها به جا می مانند ویا ماموریتی خاص و غیر ورزشی را در حیطه ورزشی ویژه بر عهده دارند. مدیرانی که بدون داشتن تخصص و سابقه در ورزش مربوطه و بدون برخورداری از دانش بوروکراتیک مدیریت در آن ورزش تنها به پشتوانه حمایت و وعده های مدیران بالادستی پا در مسیری میگذارند که به گواه تاریخ کوچکترین نشانه ای از پاسخگو بودن آنان در قبال آنچه عملکردشان در دوران مدیریت شان می باشد، در دست نیست.

پس آنچه در این بازار به حراج می رود سرمایه ملی و جوانانی هستند که عمر خود را به مسلخ مدیریت سلیقه ای و ناآگاه این مدیران فرستاده اند.
نمونه قابل اعتنا در این زمینه مدیریت جدید در فدراسیون تیراندازی است. فدراسیونی که هنوز سالگرد اولین مدال المپیکی خود که اتفاقاً از نوع خوش رنگ ترین آن بوده است را جشن نگرفته و معضالت متفاوتی از جنس بی تجربگی را به خود می بیند.

رئیس جدید این فدراسیون از یادگاران ۸ سال دفاع مقدس می باشد که با عنایت به تجربه وسابقه تنها نقطه انگیختگی او با این فدراسیون سالح و فشنگ است. آگاهی از سازوکار بوروکراتیک فدراسیون تیراندازی با عنایت به روند عملکردی و فعالیت های مرتبط با حوزه ی بین المللی این فدراسیون و استاندارد های خاص وارده بر آن، مشکلی است که نامبرده در بدو ورود با آن پنجه در پنجه گردیده است.
از سوی دیگر بنا بر الگوی سازمانی فدراسیون های ورزشی، جایگاه دبیر فدراسیون بعنوان لیدر فنی آن نهاد بسیار حائز اهمیت است به شکلی که حتی در صورت عدم تسلط رئیس فدراسیون به مباحث فنی، این دبیر فدراسیون است که بار این روند را به دوش می کشد. اما در فدراسیون تیراندازی اینک دبیر فدراسیون خود به مراتب از رئیس آن در امور فنی بی تجربه تر است.

دبیر فعلی فدراسیون تیراندازی در عمل‌کوچکترین سابقه ای در امور این فدراسیون نداشته و شنیده ها حاکی از آن است که مربیان تیم های ملی که به شکل بسیار شتاب زده ای در دوره مدیریت جدید برگزیده شده اند، وی را به هر سمت و سو که می خواهند هدایت می کنند.

نمونه این ادعا برنامه ریزی اعزام های بین المللی در رده های سنی جوانان و بزرگساالن در سال جاری است. این سفرها در حالی به ترتیب در فروردین ماه و اردیبهشت به برزیل و آلمان برنامه ریزی شده اند که وزارت ورزش اولویت‌فدراسیون های شبیه تیراندازی را به جهت کسب مدال بازی های آسیایی هانگژو که در شهریور ماه برگزار می شود قرار داده است.

این در حالی است که این سفرها بدون کوچکترین مصوبه ی کمیته فنی و تائیدیه آن از هئیت رئیسه تنها وتنها به صورت سلیقه ای برنامه ریزی شده و توان مالی فدراسیون که از بیت المال کشوری تحت تحریم است را درگیر می کند. موضوع دیگر در خصوص دبیر فعلی به نحوه انتخاب وی باز میگردد که بر اساسنامه اخیر فدراسیون های ورزشی بوسیله ریاست فدراسیون به هئیت رئیسه پیشنهاد می شودو پیرامون آن بحث صورت گرفته و نهایتا جمع بندی حاصل می گردد، اما در مورد دبیر کنونی بنا بر شنیده ها جایگاه هئیت رئیسه فدراسیون وجه نمایشی به خود گرفته و در عمل ریاست فدراسیون هئیت رئیسه را در عمل انجام شده قرار داده است.

این مهم خود گواهی بر آنچه عدم آشنایی با روند‌ بوروکراتیک و مدیریت سلیقه ای برشمرده شد. می باشد. موضوع دیگر در این فدراسیون با توجه به مبحث قسمت آغازین به کارگیری افرادی است که رزومه و توانایی مناسب جهت پیشبرد اهداف این فدراسیون را ندارند. نمونه این مورد در فدراسیون تیراندازی علاوه بر سرپرست دبیری، مشاور عالی و پنهانی رئیس فدراسیون تیراندازی است که وی را در روند انتخابات همراهی کرده و اینک به نظر در تصور بافتن کالهی زخیم از نمد تیراندازی است. پیرامون وی بحث آنجا داغ تر می شود که رئیس فعلی فدراسیون با توجه به حجم مخالفت ها با مشاور فعلی در روند انتخابات ابراز می دارد که آقای مشاور جایی در تیم او نخواهد داشت تا با این ترفند ازحجم انتقادات به وی کاسته باشد. اما اینک و در صبح پیروزی آقای مشاور از نزدیک ترین افراد به رئیس اما فراری از دوربین و تصاویر است. مورد دیگر از این جنس متوجه انتصاب رئیس کمیته حقوقی فدراسیون می باشد که اهالی مدیریت جدید ابتدا مدعی حضور وتجربه فرد انتصاب شده در یک نهاد حاکمیتی بودند که رفته رفته کذب بودن این موضوع نیز برمال گردید. نمونه دیگر قابل طرح پیرامون جابجایی در کمیته روابط عمومی این فدراسیون است

که مسئول پیشین آن فردی متخصص و باتجربه از اهالی خوشنام رسانه های ورزشی در
کشور بود که اینک جای خود را به فردی بی تجربه با کمترین آشنایی به مسائل رسانه ای در ورزش سپرده است. کمیته آموزش فدراسیون تیراندازی نیز از گزند معامله انتخاباتی مناصب در این فدراسیون در امان نمانده است. مسئول فعلی این کمیته سرپرست دبیری فدراسیون درروند برگزاری انتخابات بود که سودای این منصب را با در کنار رئیس فعلی گام برداشتن در سر می پروراند غافل از آنکه وعده جایگاه دبیری به شخص دیگری داده شده است. اما به هر حال اوکه مسیر را برای رئیس فعلی هموار کرده بود از غنائم این به ظاهر فتح بی بهره نماند.با این اوصاف برای مشخص شدن آنچه نتیجه این جنس از عملکرد می باشد بنظر نیاز به صبوری آنچنانی نیست زیرا مدیریت بدون تخصص ، آگاهی، تجربه و صدالبته سلیقه گونه سرنوشتی به مثابه آن مردمان در روایت معروف مولوی حکیم من باب تشخیص فیل در اتاق تاریک دارد که در آن روایت بعلت قرار داشتن فیل در اتاق تاریک مردم مجبور بودهاند از حس المسه استفاده کنند ونهایتا هیچ کس نتوانست تصویر کالنی از فیل را فهم کند . اینک بنظر این فدراسیون تیراندازی است که در اتاق تاریک بی تجربگی و فقدان دانش تخصصی گرفتار آمده است.

خبرنگار : نازنین نوری
سردبیر خبر : سید محمد موسوی

About Post Author

محمد موسوی

خبرنگار و روزنامه نگار ، ورزشی ، اجتماعی و سیاسی سردبیر جام ورزش - خبرنگار خبرگزاری ایلنا - دبیر سرویس ورزش هفته نامه بیستون و بیستون ورزشی - خبرنگار روزنامه و خبرگزاری های محلی و سراسری - خبرنگار مستقل عضو رسمی اتحادیه جهانی ورزشی نویسان عضو رسمی انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران عضو اتحادیه روزنامه نگاران ایران عضو خانه مطبوعات استان کرمانشاه عضو صندوق اعتباری هنر عضو سامانه مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد مترجم و طراح گرافیک دارای مدرک تحصیلی : کارشناسی زبان انگلیسی و کارشناسی ارشد علوم ارتباطات
Happy
Happy
۰ %
Sad
Sad
۰ %
Excited
Excited
۰ %
Sleepy
Sleepy
۰ %
Angry
Angry
۰ %
Surprise
Surprise
۰ %